keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Virkattu korseletti

Sain tässä samalla valmiiksi toisenkin projektin.

Tuo söpöliini oli löytänyt Ravelrystä kaikenlaista kivaa ja päädyin sitten itsekin etsimään sieltä ideoita. Ja vastaan tulikin sitten tämä korseletti.

Tuossa tosin oli vaan ongelmana se, että ohje olisi ollut neuleohje ja kun neulepuikot eivät edelleenkään ole minulle sopivin työväline, päätin tuon kaavan ostamisen sijaan tehdä vastaavan virkkaamalla.

Etupuoli:

Takapuoli:

Näyttää livenä paremmalta kuin kuvissa, johtuen lähinnä siitä ettei minulla ole mallinukkea kuvausavuksi.

Tuo on siis tehty Hjaertegarnin Bommix Bamboo bambulangasta.

Käytännössä siis tuo alaosa on tehty ylös alas virkkaamalla, nauhojen kohdissa tuplapylvästä ja ketjusilmukkaa. Kumpikin rintakappale on tehty käyttäen koon suhteen mallina valmiita rintaliivejä ja lopuksi kappaleet on kiinnitetty yhteen ja niihin on virkattu olkaimet. Eikä tarvittu edes mitään hakasia kun tuo korseletti joustaa sen verran että sen saa päälle muutenkin.

Lopputulos onnistui ihan hyvin siihen nähden että koko korseletti on tehty lennossa soveltamalla, ilman sen tarkempaa ohjetta.

Täytyy jossain välissä virkata vielä tuohon sopivat pikkupöksyt ja sukat. Samalla teen sitten tuohon korselettiin sukkanauhatkin.

--
I lately finished another little project.

Since my love spends a lot of time on Ravelry, I ended up browsing it as well. And found a pretty little corselet.

The biggest problem was that I'm still simply awful at knitting so instead of buying the pattern I decided to aim for a similar result by using crochet and improvising.

The end result looks a lot better worn than when flat on the sofa :)

The yarn is Bommix Bamboo from Hjaertegarn.

The lower section is made by crocheting vertically, the openings for the satin tape are made with double/treble crochet.
The top section is made by using a normal bra for size comparison and in the end I just attached everything together and made the straps. There was no need for clasps or anything since the outfit is stretchy enough to put on without them.

I'll probably have to crochet suitable panties and socks to go with this. And then I'll add garters for this as well.

--Timo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti